Home / Blog / Tips & Tricks / Timelapse in de bouw: 5 redenen waarom je kiest voor een professional!

Timelapse in de bouw: 5 redenen waarom je kiest voor een professional!

with Geen reacties

Een goede timelapse maken komt behoorlijk wat bij kijken. Naast dat je als bedrijf helemaal geen tijd hebt om dit zelf te proberen geef ik je in deze blog nog 5 redenen waarom je een professioneel timelapsebedrijf zou moeten inhuren!

timelapse in de bouw
Timelapse in de bouw

Ervaring met timelapsefotografie

Eén van de belangrijkste redenen waarom je een professionele timelapsefotograaf inhuurt is: ervaring! Een bouwtimelapse duurt nou eenmaal erg lang en je wilt niet dat er veel fout gaat door het bijvoorbeeld zelf te proberen. Je hebt maar één kans! Er zijn tal van onderwerpen waar je rekening mee moet houden, zoals: Wat is een geschikte locatie voor het plaatsen van een camera? Hoe monteer je de camera? Welk interval moet je gebruiken? Hoe zorg je voor een back-up? Wat als er geen netstroom aanwezig is? Wat voor camera gebruik je? En een hele belangrijke is: Hoe bewerk je een timelapse tot een vloeiend resultaat?

Bovenstaand zijn enkele voorbeelden waarbij ervaring toch wel goed van pas komt!

TimelapseView maakt al vele jaren timelapses voor een diversiteit aan klanten en heeft daarmee de juiste ervaring voor een geslaagd project. De klanten lopen uiteen van grote ondernemingen als Volkerwessels, de Drostefrabriek en realityseries in het buitenland als voor kleine filmprojecten, bioscoop films en documentaires.

bouwtimelapse camera
Installatie van een timelapse systeem

Bouw timelapse van hoge kwaliteit

Een bouwproject verdient een timelapse van hoge kwaliteit. Het is dus zonde om een simpele webcam op te hangen. TimelapseView werkt met een systeem waarin een spiegelreflexcamera zit. Hierdoor krijg je een timelapse van zeer hoge kwaliteit, waarbij je ook kan inzoomen zonder kwaliteitsverlies.

bouw timelapse camera
Lange termijn timelapse camera

TimelapseView heeft tegenwoordig naast het high end systeem met een spiegelreflexcamera ook een basissysteem. Dit basissysteem bied de functies van het high end systeem, met kwaliteit dat tussen een bouwwebcam en spiegelreflex in zit. Een mooie tussenweg dus! Vraag vrijblijvend informatie op over de opties.

Remote instellen

Een professionele timelapsefotograaf heeft apparatuur die op afstand ingesteld kan worden. Zo kunnen de systemen van TimelapseView remote aangepast worden!

Voorbeeld 1:
Stel, een timelapsecamera draait gedurende het project van 07:00 tot 17:00 op een interval van 5 minuten, maar in een bepaalde week wordt er dag en nacht gewerkt. De camera kan dan remote aangepast worden, zodat deze werkzaamheden ook worden vastgelegd.

Bouwtimelapse camera
Bouwtimelapse camera

Voorbeeld 2:
Op een bepaalde dag vinden werkzaamheden plaats die maar 3 uur duren, maar wel belangrijk zijn voor de film. Remote kan de camera dan ingesteld worden op een korter interval, bijvoorbeeld 10 seconde, zodat van dit event wel genoeg beelden worden gemaakt.

Naast dat remote aanpassen dus heel handig is, hoef je voor bovenstaande voorbeelden niet naar locatie toe met alle tijd en kosten die daarbij komen kijken. Het bespaard dus ook tijd en geld!

Online meekijken op de bouwplaats

Camera’s op de bouwplaats zijn niet meer weg te denken en niet alleen voor beveiliging. De camera’s van TimelapseView versturen de foto’s over het 4G netwerk. Dit zorgt niet alleen voor een back-up, maar juist ook de mogelijkheid om online mee te kijken. Dit is intern binnen het bedrijf natuurlijk handig, maar ook als marketing tool heb je hier veel aan. Laat mensen bijvoorbeeld meekijken naar hun nieuw te bouwen huis!

Bouwtimelapse
Vergelijkingsfunctie in de online gallery

Zo zijn er meer voordelen:

  • Bekijk de voortgang overal vanaf je computer, smartphone of tablet.
  • Deel beelden vanuit de online gallery op social media.
  • Houdt klanten op de hoogte door de link naar de gallery te delen.
  • De online gallery kan ook gebruikt worden als monitoring tool. Wordt alles op tijd uitgevoerd? Zijn er fouten gemaakt waarbij er onenigheid ontstaat of dit inderdaad het geval is, dan kunnen de foto’s in de gallery hier wellicht uitsluitsel over geven!

Professionele nabewerking

Als alle foto’s zijn gemaakt is de bouwtimelapse nog lang niet klaar. Het is nu tijd om van alle foto’s een timelapse te maken. Dit is niet een kwestie van zomaar alle beelden achter elkaar zetten. Als je dit doet ontstaat er namelijk een timelapse die niet fijn is om naar te kijken door het flikkerende effect. De nabewerking kan de timelapse maken of breken!

Bouw timelapse distributiecentrum
Frame van een bouwtimelapse

Vloeiende timelapse
Er zijn natuurlijk enorm grote lichtveranderingen gedurende een dag, laat staan over weken, maanden of jaren! Hierdoor ontstaat een flikkering in de timelapse die niet gewenst is. Met diverse technieken worden specifieke foto’s gefilterd en worden momenten dat er niks gebeurd verwijderd. Dit zorgt al voor een veel vloeiendere timelapse die fijner is om naar te kijken. Met nog een aantal technieken worden de overgangen verder versterkt tot een vloeiend geheel.

Stabilisatie
Er is niks ergers dan een timelapse die alle kanten op schud! De camera’s van TimelapseView worden uiterst zorgvuldig en stevig geplaatst, maar over een periode van bijvoorbeeld een jaar is er door wat voor reden dan ook altijd wel wat beweging te zien. Deze subtiele beweging wordt in de nabewerking nog gestabiliseerd om tot het beste resultaat te komen.

ballastframe timelapse
Bij de installatie wordt veel aandacht besteed aan een stabiel beeld.

Montage, color grading en graphics
In de montage wordt er nog extra aandacht geschonken aan de color grading en worden eventuele effecten en geanimeerde tekstgraphics toegevoegd naar de wensen van de klant. Dit alles gemonteerd op een passende muziektrack.

Kortom, een professional zorgt voor een complete ontzorging bij het maken van een bouwtimelapse!

Ook interesse in een timelapse van een bouwproject? Neem vrijblijvend contact op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *