Home / Blog / Bouw & Constructie / Timelapse van bouw nieuw distributiecentrum Welkoop

Timelapse van bouw nieuw distributiecentrum Welkoop

with Geen reacties

In opdracht van Systabo (onderdeel van VolkerWessels) maakte ik een timelapse van de bouw van het nieuwe distributiecentrum van Welkoop. In deze blog laat ik het resultaat zien en tevens wat behind the scenes!

Lange termijn timelapse camera

De basis van de film was een timelapse van zo’n 10 maanden. Een speciaal timelapsesysteem met een spiegelreflexcamera erin zorgde voor de hoogste kwaliteit beelden. Het plaatsen van de camera was nog een uitdaging, want er was geen gebouw in de buurt om de camera op te plaatsen, in ieder geval niet vanuit de juiste hoek. Daarom werd er een stevige stalen paal in een fundering gestort, waaraan de camera werd bevestigd.

Omdat het systeem is verbonden met het 4G netwerk kon in de online gallery meegekeken worden naar de beelden die gemaakt werden. De timelapsecamera zorgt naast een hoge kwaliteit film dus ook voor een monitoringoplossing!

bouwtimelapse camera
Timelapse camera in de bouw

Dynamische timelapsebeelden

Om de film extra dynamisch te maken ging ik ook regelmatig naar de bouwlocatie toe om diverse korte timelapses te maken. Denk hierbij aan betonstorten, staal plaatsen, dakplaten leggen, etc. Door dit af te wisselen met het lange termijn shot ontstaat een mooi dynamisch geheel! Hieronder een aantal behind the scenes (telefoonfoto’s).

Dronebeelden

Om de film te eindigen zijn er wat dronebeelden toegevoegd. Hierdoor wordt de schaal en ligging goed duidelijk en zijn de enorme hoeveelheid zonnepanelen mooi te zien!

timelapse drone bouw
timelapse drone bouw

Timelapse laten maken?

Ook een timelapse laten maken van een bouwproject? Ik kom graag in contact!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *