Home / Blog / Nieuw timelapse werk / Timelapse opbouwen boortoren

Timelapse opbouwen boortoren

with Geen reacties

Een lange termijn timelapsecamera wordt over het algemeen bij bouwprojecten geplaatst waarbij een pand wordt gebouwd. Dit keer ging het echter om een ander soort bouwproject: een boortoren.

In opdracht van Vermilion Energy plaatste TimelapseView een camera voor een aantal maanden op een gaswinningslocatie. Het doel was om de opbouw, het boren naar gas en de afbouw van de boortoren vast te leggen. Eigenlijk begint het terrein dus met een lege ruimte en eindigt dus ook weer zo, terwijl er in 3 maanden tijd enorm veel heeft plaatsgevonden.

Uitdaging: Alles met 1 timelapse camera

De uitdaging zat in het vastleggen van dit hele proces met enkel maar één timelapsecamera. In verband met strenge Covid regels en de veiligheid was er namelijk gekozen om geen additionele beelden te maken vanaf de grond om diverse processen uit te lichten.

timelapse camera bouw
De camera was met een stevige buis aan een keet vastgemaakt.

Oplossing 1: Remote aanpassen van het interval

De timelapsecamera is remote in te stellen en daarmee werd het interval regelmatig aangepast voor diverse veranderingen in het proces. Het opbouwen en het afbouwen kon op een redelijk lang interval plaatsvinden, terwijl het boorproces juist een sneller interval nodig had. ook de transities van dag naar nacht vereisten een sneller interval. Door op veranderende situaties en type shots te anticiperen met het interval konden alle processen op een goede manier uitgelicht worden.

timelapse gaswinning
Timelapse boortoren.

Oplossing 2: Hoge resolutie

Daarnaast helpt de hoge resolutie van de camera ook mee. Hierdoor kon er flink ingezoomd worden zonder kwaliteitsverlies. Hierdoor krijg je toch een wat ander beeld als alleen maar vanuit dezelfde afstand.

timelapse gaswinning
Schemer boortoren gaswinning.

Hoge kwaliteit foto’s

Doordat het timelapsesysteem met een spiegelreflexcamera werkt in plaats van een simpele webcam zijn de kwaliteit van de losse foto’s erg hoog. In de 3 maanden tijd hebben zich prachtige weersomstandigheden voorgedaan en ik bewerkte dan ook een aantal foto’s na die Vermilion Energy kan gebruiken voor diverse communicatiedoeleinden.

Ook een timelapse laten maken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *