Home / Blog / Bouw & Constructie / Timelapse video’s van aanbouw nieuwbouwwwijk in Zwolle

Timelapse video’s van aanbouw nieuwbouwwwijk in Zwolle

with Geen reacties

Voor Gemeente Zwolle heb ik geruime tijd de aanleg van de nieuwe wijk Breezicht met behulp van timelapse video’s vastgelegd. Bouwrijp maken, duikers aanleggen en prefab huizen bouwen, alles komt langs in een reeks van 3 bouwtimelapse video’s!

timelapse nieuwbouwwijk
Timelapse nieuwbouwwijk Breezicht in Zwolle

Timelapse video’s als communicatiemiddel

De gemeente benaderde mij met de vraag of ik een timelapse van het nieuwbouwproject Breezicht wilde maken. Het bleek dat ze een reeks van video’s wilde hebben, zodat er regelmatig wat te informeren was. De timelapse video’s moesten dienen als communicatiemiddel om de voortgang weer te geven en informatie te verschaffen over het project.

1. Bouwrijp maken in de eerste timelapsevideo

De eerste timelapsevideo stond in het teken van het bouwrijp maken van de wijk en een eerste indruk te geven van de locatie van het gebied. De gemeente wilde duidelijk laten zien waar in Zwolle de wijk wordt aangelegd. Daarom bedacht ik om door middel van een Google Earth animatie een ‘fly over’ te maken.

Moeilijk te plannen, dus flexibel zijn was een must!

Met deze klus had ik te maken met tal van verschillende partijen die aan het werk waren op de bouwplaats. Door regelmatig met deze partijen te bellen kon ik redelijk up to date blijven, zodat ik bij interessante momenten aanwezig kon zijn. Flexibiliteit was een must, want vaak werd er ineens iets verplaats naar een volgende dag en dan moest ik daar op kunnen anticiperen.

Timelapse nieuwbouwwijk

Geanimeerde graphics

Met geanimeerde graphics, welke ik speciaal voor deze timelapsevideo’s heb gemaakt, worden feitjes verschaft over het project.

2. Leidingen, duikers en asfalt in de tweede timelapsevideo

In de tweede timelapsevideo werden duikers geplaatst, leidingen en asfalt gelegd. Op deze manier maak je voor burgers inzichtelijk wat er allemaal wordt gedaan, voordat de eerste paal de grond in gaat!

3. Bouw van de eerste huizen in de derde timelapse

Uiteindelijk was het moment aangebroken dat de eerste heipalen de grond in gingen. Sommige huizen waren prefab en het plaatsen van muren en complete daken zorgt voor interessante beelden.

Ook maakte ik een aantal keer vanaf een flat timelapses voor een before and after timeblend. Een handige en snelle manier om toch voortgang over een lange periode te laten zien.

Bouwtimelapse laten maken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.